Honda, tüketici elektroniği ve tüketici teknolojileri fuarı CES Asia 2017’de “Kooperatif Mobilite Ekosistemi” teması altında bir dizi yenilikçi teknolojiyi tanıttı. “Emotion engine” adı verilen yapay zeka teknolojisine ve otomatik sürüş fonksiyonuna sahip bir elektrikli şehir içi ulaşım aracı konsepti Honda NeuV ve Honda'nın robotik araştırmalarıyla geliştirdiği denge kontrol teknolojisini bünyesinde barındıran konsept motosiklet Honda Riding Assist de dahil birçok yeni teknoloji ve inovasyon CES Asia 2017 ziyaretçileriyle buluştu.
İnsanların yaşam kalitesini yükseltmek üzere yeni değerler yaratmak için çalışmalarını sürdüren Honda, yapay zeka, büyük veri ve robot teknolojilerini kullanarak yeni teknolojiler ve inovsyonlar geliştirmeye devam ediyor.
“Emotion engine” adı verilen yapay zeka teknolojisiyle donatılan otomatik elektrikli şehir içi ulaşım aracı konsepti olan NeuV, sürücünün yüz ifadelerine ve/veya ses tonuna dayanarak stres durumunu belirliyor ve sürüş güvenliğini desteklemek için sürücüye yardımcı oluyor. Dahası NeuV sürücünün yaşam biçimini ve tercihlerini de öğrenerek duruma göre farklı seçenekler de önerebiliyor. NeuV ayrıca sahibi tarafından değil, ancak sahibinin izniyle bir başkası tarafından sürüldüğünde diğer bireye sürüş paylaşımı önerisinde de bulunabiliyor. Honda, NeuV ile otomatik sürüş teknolojileri ve yapay zeka gibi teknolojilerle daha da gelişecek olan mobilite ürünlerinin potansiyelini keşfediyor, araştırıyor.
Honda Riding Assist, Honda'nın insansı robot ASIMO ile tanıttığı ve insansı robotlar üzerine yaptığı araştırmalarla hayata geçirdiği denge kontrol teknolojilerini kullanarak geliştirdiği deneysel bir motosiklet modeli. Honda, bu konsept modelin dünya lansmanını CES 2017'de gerçekleştirdi. Bir binici olsun ya da olmasın, Honda Riding Assist kendi kendini dengeliyor ve kendi başına ayakta durabiliyor. Sürücünün belli bir dereceye kadar dengesini kaybetmesi halinde motosiklet kendi dengesini koruyor ve düşük hızlı sürme, durma ve manevra esnasında düşme riskini azaltıyor. Honda Riding Assist aynı zamanda normal sürüş koşullarında mevcut motosiklet modellerine eşdeğer bir manevra kabiliyeti sunuyor. Honda Riding Assist, Honda'nın motosikletlerin gezi ve günlük kullanımını daha eğlenceli hale getirme önerisi.
UNI-CUB β, "insanlarla uyum" temasıyla geliştirilen kişisel bir mobilite ürünü olup insanların hareket halinde olduğu alanlarda kullanılabiliyor. Honda'nın tescilli denge kontrol teknolojileri ile donatılan UNI-CUB β, bireye vücut ağırlığını kullanarak ileri, geri, yana ve çapraz hareket etme özgürlüğü sağlıyor. UNI-CUB β, API uyumlu ROS (Robot İşletim Sistemi) ile donatılmış durumda. UNI-CUB β bu sayede uzaktan kumanda edilebiliyor. Böylece insansız teslimat hizmeti veya önceden programlanmış rotalar üzerinde konuklara eşlik etmek veya yol göstermek gibi birçok alanda kullanılabiliyor. Honda, çeşitli yaratıcı yollarla “ridable IoT” olarak kullanılabilen bu kişisel mobilite aracının yeni potansiyellerini araştırmaya ve geliştirmeye devam edecek.